Prajitura in trei culori cu visine este o reteta de prajitura usoara si delicioasa, care ti se va topi in gura. Este revigoranta si racoritoare, perfecta cand iti doresti un desert.
Se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar. galbenusurile se amesteca cu apa, esenta de vanilie, putina sare, coaja de la o lamaie. Se amesteca apoi cu albusurile. Se pune faina. Se amesteca foarte bine, se imparte coca in doua. Intr-una se pune cacao. Se pune hartia de copt. Se pune coca neagra, apoi se adauga visinele fara os, care se dau in prealabil prin gris. Apoi se pune coca alba cu lingura. Intre timp se face crema, care se adauga atunci cand prajitura aeste aproape gata. Pentru crema se amesteca zeama de la compotul de visine cu praful de budinca, 4 linguri de zahar se pun la fiert la foc mare si se amesteca continuu. Cand se ingroasa se pune un pachet de unt mic, de 100g treptat si doua plicuri de zahar vanilat. Se pune peste coca. Deasupra se presara nuca de cocos.
Prajitura in trei culori cu visine se serveste calda sau rece langa o cana cu ceai.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii