Prajitura Ileana

Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g margarina
  • 200 g zahar si 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 350 g smantana
  • 2 linguri iaurt
  • coaja rasa de lamaie
  • 7 g bicarbonat de amoniu (1 pliculet)
  • 280 g faina
  • 30 nuci
  • 400 g gem prune (sau orice altfel de gem acrisor)

Mod de preparare

Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smantana si se freaca 5 minute in continuu. Se adauga coaja de lamaie. Intr-o cescuta se amesteca bicarbonatul cu cele doua linguri de iaurt si se adauga repede peste compozitie si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se pune intr-o tava in care s-a asternut o foaie de copt, se intinde bine si se pune in cuptorul incins (de vreo 10 min.) la foc mediu pentru 30 minute. Intre timp se amesteca gemul cu nucile coapte la microunde si tocate. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa pe aragaz (sau intr-un loc cald)5 min pana se prepara o bezea din cele 5 albusuri ramase si 5 linguri zahar. Peste blat se intinde gemul iar peste gem albusul si se da la cuptor incins bine pana se rumeneste un pic bezeaua. Se poate servi fie cand mai e calduta fie cand s-a racit deja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia