Prajitura Greta Garbo

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de smantana
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 400 gr gem de macese sau porumbe
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga faina in ploaie si se framanta bine aluatul format. Se imparte apoi aluatul in patru parti , din care se pune o foaie intr-o tava. Se unge cu gem de macese, se presara deasupra nuca macinata si se lasa la temperatura camerei pentru doua ore. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se glaseaza cu amestec de cacao, zahar, apa si o nuca de unt, fierte impreuna zece minute. Se introduce din nou la copt 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se procedeaza la fel cu celelalte 3 foi, dupa care se asaza una peste alta si se unge ultima foaie cu gem mai mult. Se lasa apoi la racit si se taie in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura televizor

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia