Prajitura Greta Garbo

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de smantana
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 400 gr gem de macese sau porumbe
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga faina in ploaie si se framanta bine aluatul format. Se imparte apoi aluatul in patru parti , din care se pune o foaie intr-o tava. Se unge cu gem de macese, se presara deasupra nuca macinata si se lasa la temperatura camerei pentru doua ore. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se glaseaza cu amestec de cacao, zahar, apa si o nuca de unt, fierte impreuna zece minute. Se introduce din nou la copt 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se procedeaza la fel cu celelalte 3 foi, dupa care se asaza una peste alta si se unge ultima foaie cu gem mai mult. Se lasa apoi la racit si se taie in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura televizor

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide