Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie

O prajitura cu dovleac ce surprinde perfect aromele toamnei. O prajitura ce va fi atat pe placul celor mari, cat si celor mici.

Complexitate
redusa
Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie

Ingrediente

  • 400g dovleac proaspat
  • 150g unt nesarat
  • 225g zahar brun
  • 2 oua
  • 275g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 100g stafide
  • 100g nuci tocate
  • 3-4 linguri de lapte
  • 150g zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Curatati feliile de dovleac de seminte si taiati-le in jumatate, de-a latul. Ungeti-le cu 25g de unt si dati-le la cuptor intr-o tava, pana cand se inmoaie. Lasati-le la racit, scoateti miezul si bagati-l in blender pana obtineti un piure. Veti obtine aproximativ 150g de piure.

Ungeti cu unt o tava de copt de 30x23cm si tapetati-o cu hartie pentru copt. Amestecati 100g unt cu zaharul brun pana cand devine un amestec cremos si pufos. Adaugati cate 1 ou pe rand amestecand bine dupa fiecare si piureul de dovleac. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si condimentele si adaugati-o usor in amestecul de mai sus alternand cu lingurile de lapte, pana obtineti un aluat vascos care se scurge de pe lingura.

adaugati stafidele si nucile tocate grosier, amestecati cat sa se omogenizeze si turnati aluatul in tava. Puneti-l la cuptor 30-35 de minute pana cand prajitura este aurie si putin ferma la apasare. Lasati-o sa se raceasca 5 minute in tava.

Intre timp pregatim galzura, amestecand zaharul pudra cu coaja si zeama de lamaie. Rasturnam prajitura si il ungem cu glazura de lamaie.


Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie se serveste taiata felii, atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia