Prajitura Frantuzeasca

Prajitura Frantuzeasca este o prajitura pufoasa, cu fructe si crema delicioase, care poate fi servita atat la "ceaiul de la ora 5" cat si la orice fel de aniversare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Frantuzeasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 400 gr faina
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr unt/margarina
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 gr smantana
  •  
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 6 albusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 150 gr cocos
  •  
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 400 ml lapte
  • - 6 galbenusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 2 linguri amidon
  • - ½ pastaie vanilie
  • - 250-300 ml frisca
  • - 1 pliculet intaritor frisca
  •  
  • * visine fara samburi
  • * nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, peste care se adauga praful de copt, cacaoa, zaharul, untul sau margarina (la temperatura camerei), smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Se formeaza o bila care se imparte in 2 parti egale; se intind, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara.
Se prepara umplutura astfel: se mixeaza albusurile cu un strop de sare iar cand acestea incep sa se intareasca se adauga zaharul. Se continua mixarea pana se obtine o spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie intinsa. Peste aluat se va intinde uniform umplutura, se vor aseza visinele, apoi se aseaza a doua foaie care se apasa usor pentru a nu se dezlipi dupa coacere si se da la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.

Pentru crema de vanilie se pun la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Se adauga treptat restul de lapte (100 ml) si se continua mixarea. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba se toarna peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca bine dupa care se pune toata cantitatea inapoi pe foc mic. Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Cand este gata se acopera toata suprafata cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza frisca si in momentul in care incepe sa se intareasca se adauga intaritorul; se continua mixarea 2-3 minute.
In crema racita se incorporeaza treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si se intinde peste prajitura racita.

Pofta buna! Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.


Se orneaza prajitura Frantuzeasca cu nuca de cocos si se lasa la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia