Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata. Amestecm prin
Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata.
Amestecm prin rasturnare, omogenizam si turnam compozitia in tava aragazului, unsa foarte bine cu unt si tapetataa cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 de minute, cu usa cuptorului deschisa.
Cand este uniform intarita scoatem tava din cuptor ssi taiem foaia in tava, cat este calda inca in 3-4 fasii egale.
Pentru crema;
Amestecam continuu pe bain-marie toate ingredientele mai putin untul.
Cand crema incepe sa se ingroase luam vasul de pe foc si mai amestecam 3 minute. Cand crema este calduta adaugam untul frecat spuma.
Umplem foile insiropate cu crema.
Deasupra ungem cu crema si presarati nuci macinate.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :
Cozonac cu nuca
Pasca fara aluat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii