Amestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem aluatul la 2 cm grosime intr
Amestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem aluatul la 2 cm grosime intr-o tava unsa cu unt. Dupa racire il taiem in doua, ungem jumatate cu aroma de caise si glazuram cu glazura de tort.
Dupa ce se usuca, o taiem in forma de patrate de 7X7 cm. Batem frisca, o injumatatim, la o jumatate adaugam praf de cacao si zahar. Pe restul de aluat injumatatit ungem prima data spuma maro si dupa racire adaugam spuma alba si netezim suprafata. Pozitionam jumatatea de aluat glazurata deasupra si tinem la frigider pana la servire.
Alte retete recomandate
Placinta cu branza
Prajitura branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzde trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)
Paste cu branza la cuptor
Comentarii