Prajitura fina

1. Se face o coca pe care o bagam la frigider cam o ora (se poate intinde si imediat). 2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema (in afara de un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina

Ingrediente

  • 3 FOI:375 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 lingurite mici amoniac(am pus una mica si rasa)
  • 6 linguri smantana
  • CREMA:1/2 litru lapte
  • 100 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt: ciocolata alba topita pe baia de aburi cu 100 gr unt si 4 linguri de cacao frecate cu 100 grame unt

Mod de preparare

1. Se face o coca pe care o bagam la frigider cam o ora (se poate intinde si imediat).

2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema (in afara de unt) si se pun pe foc mic pana se leaga. Eu inainte de a le pune pe foc le amestec cu mixerul ca sa nu am guguloaie in crema. Se pune la rece.

3. Scoatem coca din frig o impartim in trei si intindem 3 foi pe care le coacem la 180 grade pe fundul tavii timp de maxim 10 minute fiecare.

4. Scoatem crema de la rece o impartim in 2 si intr-una punem o ciocolata alba topita pe baia de aburisi 100 gr unt si in cealalta 4 linguri de cacao frecate cu 100 grame unt.

5. Asamblam foile (una cu crema alba si cealalta cu crema neagra) si deasupra punem ultima foaie pe care opudram cu zahar pudra.

6. Se taie cum vreti voi si se papa imediat daca va place mai crocanta sau mai asteptati cateva ore pana se mai inmoaie.
Pofta buna!

Reteta Prajitura fina a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu crema de unt gasiti aici:

Prajitura cu crema de ciocolata,

Tort Dobos,

Albinita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Alba ca Zapada

Spune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...

Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide