Prajitura fina

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 300gr zahar
  • 250gr nuci macinate
  • 10 linguri de faina
  • un pachet de unt
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 6 linguri de cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (cate putin), se amesteca bine. Se adauga nucile macinate, se amesteca bine. Pe fundul unei tavi de aragaz se fac foile. Se unge cu unt fundul tavii. Se presara faina peste fundul tavii unse (dupa ce se presara faina, se intoarce tava pe verticala si se scutura putin, sa cada faina care este in plus). Peste tava astfel pregatita se pune o parte din compozitia pregatita. Cand se intinde crema sa nu se atinga tava cu lingura. Trebuie sa iasa 3 foi. Se pune tava in cuptor. Cand foaia este gata se pune pe o coala de hartie. Se repeta operatiunea pentru celelalte foi.

Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu 10 linguri de zahar pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 3-6 linguri cacao si se freaca in continuare pana se integreaza in compozitie. Dupa ce se raceste putin (dar nu prea mult, sa fie calduta), se adauga unt (jumatate de pachet) si se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase). Se imparte crema in doua. Foile se pun in tava cu crema intre ele. Pe prima de sus nu se pune crema. Prajitura se serveste dupa 3 zile. Se taie în patratele.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia