Prajitura Figaro este o delicioasa reteta de prajitura de casa, cu nuca, usor de facut si la indemana oricarui incepator. Este o prajitura ce merge perfect langa o cana cu ceai sau lapte.
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma. Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu crema rezultata din margarina si zahar, dupa aceea se adauga galbenusurile. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu borcanul de gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar.
Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
Pofta buna! Reteta Prajitura FIGARO a fost propusa de Giorgiana pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzVi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti ceva cu o ocazie speciala dar acea...
Ciocolata si ganache cu matcha
Comentarii