Prajitura fantezie cu piure de castane

pentru deserturi aromate de toamna O prajitura rafinata si delicata ca o zi de toamna!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fantezie cu piure de castane

Ingrediente

  • 2 linguri de smantana
  • blat;300 g biscuiti
  • 200 g miez de nuca
  • 200 g unt sau Margarina
  • crema 1;200 g frisca lichida
  • 5 linguri de dulceata de afine
  • un plic(10 g) gelatina
  • crema 2;200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de catane,
  • o lingura de nes decofeinizat
  • jeleu;3 linguri de Dulceata
  • 200 ml Apa
  • 2 plicuri de tort gelle
  • decor;300 g biscuiti din ovaz,trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil si se preseaza bine cu o spatula apoi se aseaza biscuitii din ovaz pe margine presand usor cu mana,cu ciocolata spre exterior Se mixeaza frisca pana se intarestre se amesteca cu smantana apoi cu dulceata si la urma se toarna in fir subtire gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.S3e toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 30 minute la rece. Seprocedeaza la fel si cu cea de a 2 a crema,amestecand ingredientele cu gelatina si se toarna peste stratul deja inchegat de peste bisvcuiti si se da din nou la frigider o ora. Se amesteca cele linguri de dulceata cu apa apoi cu tort gelle-ul,intr-o craticioara ,pe foc pana se aduce in punctul de fierbere,amestecand continuu cu o lingura apoi se da se de foc si se toarna fierbinte,din centru spre margini ,deasupra cremei intarite,se mai lasa 30 de minute la rece Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia