1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecar
1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
2. In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.
3. Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
4. Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.
5. Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.
6. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.
7. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.
8. Se umplu folie cu crema obtinuta.
9. Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:
10. Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.
11. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. 12. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii