Prajitura din dovleac

Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 1 kg dovleac
  • 2 oua
  • un albus
  • 3 linguri de miere
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana si jumatate de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara
  • cuisoare macinate
  • 4 linguri de frisca lichida
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tare, din care se intinde o foaie. Se unge o forma dreptunghiulara cu putin unt si se asaza foaia. Se introduce la cuptor pentru zece minute.

Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare. Se caleste intr-un vas cu putin unt si restul de zahar, amestecand cu grija, pana cand se inmoaie. Se adauga zaharul vanilat, un praf de scortisoara si de cuisoare macinate si se lasa la racit. Se incorporeaza frisca lichida si doua linguri de miere. Se pune aceasta compozitie peste aluatul din tava si se mai tine la cuptor inca 30-35 de minute. Cand este aproape gata se bate albusul de ou spuma cu o lingura de zahar, se intinde peste prajitura si se mai lasa timp de zece minute la cuptor. Se taie prajitura in dreptunghiuri, care se asaza pe o farfurie si se servesc cu inghetata de vanilie.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia