Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si le turnam peste feliile d
Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si le turnam peste feliile de chifle puse intr-un castron adanc. Pentru un timp le lasam la inmuiat. Ungem cu unt un vas termo-rezistent si punem in el jumatate din feliile de chifle inmuiate. Presaram cu nuca si stafide/visine, inmuiate in rom, in prealabil, apoi punem restul feliilor de chifle. Acoperim cu felii subtiri de mere curatate de coaja si samburi (unii dau merele pe razatoare), presaram cu zahar amestecat cu scortisoara, apoi coacem in cuptorul cald timp de 30 de minute. Batem albusurile de ou spuma, adaugam gemul de piersici, apoi turnam peste prajitura coapte. Omogenizam, facem dungi cu furculita, apoi mai coacem 10-15 minute la foc mic, pana spuma se umfla si se inroseste putin. Se taie cuburi mari cu un cutit umezit.
Alte prajituri recomandate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii