Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bat
Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare.
Se adauga untul frecat peste albusuri si se incorporeaza usor.
Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cernuta si se amesteca din nou usor.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau margarina + faina si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea.
se lasa sa se raceasca.
Se pune zaharul peste albus si se amesteca energic cu o lingura de lemn
Se adauga coaja de lime (lamaie).
Apoi zeama de la lime (lamaie).
Se pune glazura peste prajitura.
Se portioneaza prajitura si se lasa sa intre glazura printre bucatile formate. Se lasa sa absoarba blatul glazura, apoi se seveste.
Pofta buna!
Reteta Prajitura din albusuri (fina si racoroasa) a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tarta cu lamaie,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,
Chec cu lamaie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaSpune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...
Reteta de prajitura Alba ca ZapadaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii