Prajitura din albusuri (fina si racoroasa)

Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura din albusuri (fina si racoroasa)

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • coaja rasa de la 1 lime sau lamaie
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la 1 lime (lamaie)
  • zeama de la lime ( lamaie)

Mod de preparare

Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare.

Se adauga untul frecat peste albusuri si se incorporeaza usor.

Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cernuta si se amesteca din nou usor.

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau margarina + faina si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea.

se lasa sa se raceasca.

Se pune zaharul peste albus si se amesteca energic cu o lingura de lemn

Se adauga coaja de lime (lamaie).

Apoi zeama de la lime (lamaie).

Se pune glazura peste prajitura.

Se portioneaza prajitura si se lasa sa intre glazura printre bucatile formate. Se lasa sa absoarba blatul glazura, apoi se seveste.
Pofta buna!

Reteta Prajitura din albusuri (fina si racoroasa) a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tarta cu lamaie,

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,

Chec cu lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia