MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA si o combinatie perfecta: branza cu fructe de padure!
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.
Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.
Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.
Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.
Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.
Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.
Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii