O reteta simpla dar foarte gustoasa. Imi place tare mult Martha Steward si am tradus cateva retete de la ea. Unele dintre ele le-am incercat altele inca sunt in asteptare. Asta este una dintre ele . O reteta de prajitura densa care aduce usor a negresa dar cu arome mai subtile. Este perfecta langa cafeluta de dimineata sau ca si desert la o masa, iar daca ii alaturati un glob de inghetata sau o crema de vanilie este cea mai buna alegere.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam extractul de vanilie, sarea, cafeaua si omogenizam. Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam. Pe rand adaugam ouale, unul cate unul, omogenizand dupa fiecare. Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine. Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra, dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena. Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura. Eu am folosit un creion de ornat, dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura: ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii