Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura DELICIU

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan de 400 gr crema de ciocolata Nuttella sau finetti
  • Umplutura 1:
  • 300 gr nuca tocata cu cutitul si putin prajita
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri lapte
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 500 ml frisca lichida
  • Mai avem nevoie de 100 gr biscuiti si putina cafea lichida
  • 1 plic capuccino pentru ornat

Mod de preparare

Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute.

Intre timp pregatim crema: galbenusurile se bat bine cu mixerul cu zaharul vanilat si zaharul impreuna pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul, apoi adaugam laptele si se pune pe baie de aburi. Se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi punem crema in frisca batuta impreuna cu intaritorul. Se amesteca incet. Blatul copt se scoate din cuptor si se rastoarna cu fundul in sus pe o tava si se intinde crema de ciocolata, adica nutella sau finetti atunci cand e cald. Se lasa apoi sa se raceasca complet. Crema se imparte in doua  Prima jumatate de crema se pune peste ciocolata, apoi punem biscuiti inmuiati in cafea, apoi restul de crema si se orneaza cu capuccino. Se lasa la rece.

Este un deliciu precum ii este numele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia