Prajitura delicioasa cu mere

Aceasta reteta de prajitura cu mere este delicioasa. Pentru aceasta varianta a retetei aveti nevoie de 1 kg mere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu mere

Ingrediente

  • - 1 kg mere
  • scortisoara
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet praf de copt
  • pesmet
  • 1 lingura smantana
  • lapte

Mod de preparare

Aceasta reteta de prajitura cu mere este delicioasa. Pentru aceasta varianta a retetei aveti nevoie de 1 kg mere. Curatam si dam prin razatoare merele. Amestecam merele rase cu 120 gr zahar (poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cum sunt merele, dulci sau acrisoare). Inainte sa le punem peste blat, le stoarcem bine, adaugam zaharul vanilat, scortisoara si 2 linguri rase de pesmet.


Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, 130 gr zahar, galbenusurile, smantana si incepem sa framantam. Daca nu se formeaza un aluat omogen, adaugam putin lapte caldut. Cand devine un aluat usor de modelat il impartim in doua parti egale. Tapetam o tava cu hartie de copt, intindem 1 parte din aluat, il asezam in tava, presaram pesmet, intindem merele, presaram scortisoara si din nou putin pesmet, iar deasupra vine cealalta parte din aluat. Intepam usor cu o furculita mica, pentru a iesi aerul si sa nu se umfle in timupl coacerii. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 minute. Cand s-a racit putin pudram cu zahar praf.


Prajitura cu mere se serveste taiata cuburi, dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia