Prajitura delicioasa cu capsune

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, praf de copt, faina, frisca, capsuni, lapte, zahar, sirop si ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg.apa
  • 12 lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 12 lg faina
  • Pentru crema;
  • 500 ml frisca
  • 500 gr capsuni (proaspete sau congelate)
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • sirop pentru insiropat prajitura
  • Pentru decor
  • 100 ml frisca
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga treptat apa apoi zaharul in ploaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se da la copt la foc potrivit pentru 30 de minute.Se lasa la racit(de preferinta de pe azi pe maine) A doua zi se taie blatul in doua, se stropeste cu putin sirop(sau suc lasat de capsune). Frisca se bate spuma, se adauga gelatina topita (in lapte) la microunde si capsunile pasate si amestecate cu zahar.se umple repede prajitura deoarece gelatina se intareste rapid si nu se mai poate nivela usor.Se decoreaza cu frisca batuta si ciocolata sau capsuni


Prajitura cu capsune se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia