Prajitura de visine cu bezea este delicioasa, cu aroma acrisoara de visine si cu bezea crocanta.
Pentru prajitura de visine cu bezea se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana se obtine un aluat omogen, elastic care se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 minute.
Visinele se curata de samburi, se amesteca cu 150 g zahar si se lasa deoparte 30 minute. Se pun la foc mic cat sa se topeasca gelatina si se da deoparte. Dupa ce s-a racit putin, se intinde putin compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos se pune peste prajitura. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.
Prajitura de visine cu bezea se serveste dupa ce s-a racit.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii