Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecu
Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. Intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeara usor in crema. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Se prepara crema. Intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul. Intr-un vas tinut pe albusuri se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca. Intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.
Alte retete de dulciuri: Prajitura cu foi si crema caramel Prajitura cu visine Prajitura alba ca zapada
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii