Prajitura de ciocolata cu migdale si coniac

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 150 gr migdale
  • 225 gr zahar pudra
  • 3 linguri fecula
  • 1 praf de copt
  • 1 jumatate de pahar de apa
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri coniac
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar tos
  • 150 gr unt
  • 5 linguri cacao
  • 2 linguri coniac
  • Pentru ornat:
  • 150 gr migdale

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar pudra pana se albesc, se adauga fecula, praful de copt, ciocolata topita, coniacul, migdalele rasnite si se amesteca bine. Intr-un vas se bat albusurile spuma si se incorporeaza restul de zahar. Se inglobeaza albusurile spuma in crema de galbenusuri amestecand usor. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga in cuptorul cald, pentru 40 de minute. Se prepara crema. Se taie untul cubulete, se freaca bine intr-un castron si se adauga zaharul, coniacul si cacao. Se amesteca bine. Cand aluatul s-a copt, se taie in doua foi, se pune intre ele o treime din crema si cu restul se imbraca prajitura. Se presara migdale taiate fin.
Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Chec pufos

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia