Prajitura de casa cu foi si dulceata

Prajitura de casa cu foi si dulceata este o prajitura fina cu gem si foi fragede. O prajitura deosebita pe care o veti repeta cu siguranta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de casa cu foi si dulceata

Ingrediente

  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  •  
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 borcan dulceata de prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema:

Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie, omogenizam si lasam sa se raceasca.

Asamblare:

- intr-o tava asezam prima foaie, adaugam 1/2 crrema de vanile, adaugam a 2 foaie, ungem cu dulceata de prune, a 3 foaie, restul de crema si ultima foaie,
Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"


Prajitura de casa cu foi si dulceata este potrivita pentru sarbatori, se pastreaza foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce