Prajitura de cafea cu glazura de miere

Cafeaua se dizolva in apa fierbinte si se amesteca impreuna cu untul, esenta de vanilie, zaharul, ouale, faina, putina sare, praful de copt Å

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lingurite de cafea instant
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 125 gr unt
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 plic de praf de copt
  • 60 ml lapte
  • sare
  • Pentru glazura de miere:
  • 1 lingurita de cafea instant
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Cafeaua se dizolva in apa fierbinte si se amesteca impreuna cu untul, esenta de vanilie, zaharul, ouale, faina, putina sare, praful de copt si laptele. Se omogenizeaza bine, dupa care se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se lasa la copt, la foc mediu, 40 de minute. Dupa ce s-a scos din cuptor, se lasa sa stea 5 minute si se rastoarna apoi pe un platou. Cat timp se raceaste se pregateste glazura de miere. Se topeste untul, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga cafeaua instant dizolvata in prealabil in apa fierbinte, mierea, esenta de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se adauga apoi, treptat, zaharul pudra si apa fierbinte ramase. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza, dupa care se toarna peste prajitura.


Se serveste ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajituri delicioase Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide