Prajitura Darurile Mosului

O prajiturica delicioasa, pe care, de ce nu, o putem pregati in oricare zi de iarna!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Darurile  Mosului

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • o mana de miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite de lapte
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate (se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si nucile maruntite.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, turnam aluatul obtinut, deasupra presaram praf de scortisoara si dam la cuptorul preincalzit, cca 5 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in fasii apoi in patratele mici, de cca 4-5 cm .

Ciocolata rupta se topeste la bain marie impreuna cu linguritele de lapte pana ce devine lichida. Asezam patratelele pe un gratar metalic si turnam ciocolata calda peste prajitura.Decoram cu fulgi de nea din pasta de zahar(sau figurine specifice iernii) si dam la rece cca 30 minute. Sunt foarte bune ,aspectoase si miezul de nuca si stafidele sunt surpriza prajiturii,dar aroma de iarna o capata din scortisoara presarata deasupra ei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce