Gustul acrisor dat de crema de zmeura se imbina superb cu gustul dulce al cremei de ciocolata.
Blat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste crema de cacao si omogenizam. Apoi turnam compozitia lichida (ouale mixate usor cu esenta de vanilie, uleiul si iaurtul) peste cea solida. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Turnam compozitia intr-o tava de 30/40 cm si nivelam. Eu am pus compozitia intr-o tava rotunda. Coacem blatul timp de 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul, il lasam la racit iar apoi in taiam in doua bucati egale. O bucata din ele o taiem in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem 2 bucati de blat mai subtiri. Mie nu prea mi-a iesit pentru ca nu am avut cutit cu lama mai mare si m-am chinuit. Cu siguranta voi o sa reusiti. Crema de ciocolata: Punem laptele pe foc cu zaharul. Separat mixam usor ouale cu amidonul. Cand laptele este fierbinte turanm cateva liguri peste oua si amestecam bine. Punem compozitia de oua peste lapte si dam la foc mediu. Amestecam continuu pana crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine iar apoi taiem untul in bucatele si in omogenizam cu crema. La final punem o lingurita de esenta. Crema de zmeura: Punem zmeura cu zaharul la foc mic. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie complet. Desfacem amidonul cu 3 linguri de apa si il adaugam peste zmeura. Adaugam si cele 2 linguri de dulceata de visine. Lasam 2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece. Asamblare: Punem o felie de blat pe un platou. Eu nu am avut un platou asa mare si am pus blatul pe un tocator mai mare.Intindem uniform mai mult de jumatate din compozitia de crema. Acoperim cu o felie de blat mai subtire si punem jumatate din crema de zmeura. Punem deasupra si a doua felie de blat subtire. Nivelam restul din crema de ciocolata. Acoperim prajitura cu restul de crema de zmeura. Punem prajitura la rece pentru jumatate de ora. Dupa cum se vede in poza de prezentare apare in forma rotunda. Am luat un bol rotund si cu ajutorul cutitului am taiat in prajitura exact forma dorita. Daca aveti forme special pentru decupat o sa va iasa si mai bine. Am decorat si cu cateva coacaze. Vroiam sa fac si o glazura de ciocolata dar pe parcurs m-am razgandit. De asta o sa vedeti in poze si pliculetele cu gelatina pe care nu am mai folosit-o.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii