Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Prajitura cu visine si crema de ciocolata este delicioasa. Chiar daca nu aveti visine proapete puteti sa folositi fructe din borcan sau de la congelator.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Ingrediente

  • 2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti)
  • 350 ml smanatana ptr frisca
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 esenta rom
  • visine ( fara samburi)
  • ptr finisare :
  • 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :)
  • bombonele decorative!

Mod de preparare

Prajitura cu visine si crema de ciocolata este delicioasa. Chiar daca nu aveti visine proapete puteti sa folositi visine din borcan sau de la congelator.

Prima data se pregateste crema. Intr-un vas puneti sa se topeasca zaharul si untul. Cand dau in clocot se da vasul la o parte si se adauga cacaua si ciocolata. Se amesteca cu grija pana capatam un amestec omogen.


Crema se lasa la racit circa un sfert de ora, dar dupa aceea se pune peste frisca batuta.

Cand e gata crema se unge jumatate din cantitate peste o felie de blat. Se pun visinele, din nou crema si apoi cealalte felie de blat peste. Prajitura cu visine si crema de ciocolata se acopera totul cu glazura de ciocolata

Prajitura cu visine se pastreaza la rece cam doua ore pana la servire.


Prajitura o servim rece, dupa ce a stat minim 2 ore la rece.
Pentru aceasta reteta mi-a r fi foarte utila forma cilindrica Westmark de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia