Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa, aroma amaruie a ciocolatei se completeaza perfect cu cea proaspata a visinelor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 700 gr visine
  • 4 linguri zahar ptr visine
  •  
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 plicuri capuccino cu ciocolata
  •  
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 1 plic gelatina (8 gr)
  •  
  • pentru jeleu:
  • zeama de la visine
  • 1 plic gelatina(8 gr)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte. turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.
Dam la cuptor la foc mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura.


produs preferat: http://shabbychicshop.ro/trandafir/68-set-ceai-1-persoana-trandafir-vanilia.html


Servim prajitura cu ciocolata si visine cubulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce