Prajitura cu visine

Blatul Se bat albusurile cu vanilia. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe. Se amesteca faina,cu amidon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 linguri faina(55 g)
  • 3 linguri amidon(55 g)
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 lingura cacao(10 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala-rasa
  • 1 budinca vanilie
  • 200 ml frisca
  • visine-din compot

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile cu vanilia.

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe.

Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.

Amestecam galbenusele frecate la albusurile batute mestecind usor.Amestecul de faina+amidon+cacao si praf de copt se incorporeaza usor,invirtind intr-una(cu mixer-treapta cea mai mica).

Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna amestecul si se da la cuptorul incalzit n prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.

Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Crema

Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare pe plic).Pentru o consistenta stabila a cremei,puneti in budinca mai putin lapte(-100 ml)

Se lasa budinca la racit.

Se bate frisca.Se pun visinele in budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecind usor.

Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.Se poate glazura,pudra gu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia