Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu visine sunt necesare urmatoarele ingrediente: visine, zahar, unt, oua, smantana, bicarbonat, vanilie si faina.
Dupa ce se freaca zaharul cu ouale si vanilia, se adauga smantana si untul, amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu faina totul, astfel incat sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se pune intr-o tava de copt.
Se da la cuptor si se lasa pana se albeste coca. Se scoate incet tava la gura cuptorului si se aseaza repede visinele curatate de samburi si stoarse bine de zeama. Se lasa sa se coaca. Se taie prajitura in tava, cat este fierbinte, in bucati patrate, nu prea mari. Se aseaza bucatile de prajitura cu visine pe farfurie si se presara zahar pudra.
Dupa ce s-au racit, se mai presara putin zahar vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura frantuzeasca
Prajitura desteapta
Prajitura cu migdale si spuma de prune
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii