Se amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o foaie care se pune intr-
Se amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o foaie care se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde deasupra umplutura preparata astfel: intr-un vas se amesteca merele cu zaharul si scortisoara, dupa care se calesc la foc slab, pana scade zeama. Dupa ce se raceste, se intinde umplutura pe prajitura si se acopera cu cealalta foaie de aluat, apoi se coace prajitura la foc potrivit.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Prajituri simple
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii