Prajitura cu suc de portocale

Prajitura cu suc de portocale este usor de facut. Ai nevoie de oua, faina, zahar, lapte, margarina si suc acidulat de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 600 ml lpate
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet margarina
  • jumatate fiola esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 700 ml suc acidulat de portocale
  • 2 plicuri budinca

Mod de preparare

Prajitura cu suc de portocale se prepara asa: pentru blat, se bat spuma albusurile cu sare, iar zaharul se freaca cu galbenusurile separat. Se adauga faina cu praful de copt oeste galbensuri, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se pune blatul la copt si se insiropeaza, cand e gata cu suc de portocale. Pentru crema se amesteca toate ingredientele pe foc mic, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga margarina frecata spuma. Pentru glazura se amesteca 5 linguri suc cu zaharul si praful de budinca. Se pune apoi restul de suc la fiert, iar dupa ce a fiert se amesteca cu restul de compozitie, pe foc mic, timp de un minut, amestecand continuu. Cand s-a racit de tot, se pune glazura peste crema adaugata peste blatul racit.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Cornulete cu rahat

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia