Prajitura cu smochine si glazura de ciocolata

Am topit untul si am adaugat zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga pe rand ouale si se mixe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu smochine si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • 15 smochine uscate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:7 linguri frisca lichida
  • 100g ciocolata

Mod de preparare

Am topit untul si am adaugat zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare.

Se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

Am pus faina, apoi nuca maruntita.

Am adaugat si smochinele taiate bucatele

Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina

La cuptor am lasat-o cam 15-20 de min

Am facut glazura. Am pus frisca pe foc si am adaugat ciocolata in ea sa se topeasca. Cand s-a omogenizat am intins-o pe prajitura.

Seamana oarecum cu ciocolata Snickers.

Mie mi-a placut chiar mult. E ceva mai deosebita, nu e o prajitura clasica. Pentru ca nici nu creste foarte mult seamana cu niste batoane.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu smochine si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete cu smochine gasiti aici:

Prajitura cu smochine,

Tort de smochine,

Biscuiti cu ciocolata si smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia