Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusuri
Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:
- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apoi in ploaie faina si praful de copt
- se tapeteaza pe rand cate o tava (se fac si se coc pe rand) cu putin ulei sau unt si faina si se da la cuptor astfel: 5 min la foc tare, apoi cca 45 min la foc potrivit. Cand s-a copt, se scoate pe o suprafata curata si se lasa sa se raceasca.
Crema: blatul din 4 oua se sfarma, se amesteca bine cu 1/2 din sirop, se adauga nuca, gemul, untul la sfarsit si se freaca pana iti vine rau, adica sa fie omogena.
Siropul: 1/2 rom se fierbe cu 200 ml apa si 200 gr. zahar. Cat e cald, se toarna 1/2 la crema (vezi mai sus) si 1/2 se foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie bine inmuiat.
Peste blat se aseaza crema de mai sus se indreapta cu un cutit cu lama lata, iar deasupra se pune glazura.
Glazura: cacaoa se amesteca cu 2 lg. apa si zahar si unt si se fierbe; se pune cat e calda pe crema.
Se pot coace blaturile si in forma rotunda si iese ca un tort.
Deasupra se poate orna discret cu frisca, sau viermisori de ciocolata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii