Prajitura cu ricotta si nuci este o delicioasa reteta de prajitura de casa, in care branza dulce se combina perfect cu aroma nucilor.
Frecam untul cu zaharul pana se obtine consistenta unei creme. In acest moment se adauga galbenusurile, faina, esenta de vanilie, ricotta.
Se amesteca bine si se adauga nucile, un pic prajite, si albusurile batute spuma. Amestecand usor turnam compozitia intr-o tava (23 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 190C pentru aprximativ 30 minute. Scoatem si lasam la racit in tava.
Prajitura cu ricotta si nuci poate fi unsa cu un amestec de brandy si gem de caise sau cu un amestec de mascarpone si ricotta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii