Prajitura cu ricotta si caise

• spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii• amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ricotta si caise

Ingrediente

  • branza ricotta sau de vaci 350 g
  • faina 400 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • 1 praf de sare
  • zahar brun 100 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • scortisoara 1 lingurita
  • coaja de lamaie 1 lingurita
  • 1 ou
  • ulei
  • lapte 50 ml
  • Umplutura:
  • caise 1 kg
  • Firimituri:
  • unt moale 100 g
  • faina 150 g
  • zahar brun 80 g

Mod de preparare

• spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii
• amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare
• amestecati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica
• adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios
• folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului
• intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava
• asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele
• amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat
• puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra
• scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia