Prajitura cu portocale zaharisite

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de st

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 dkg coaja de lamaie zaharisita
  • 10 dkg coaja de portocala zaharisita
  • 10 dkg caise deshidratate
  • 10 dkg cirese zaharisite
  • 10 dkg alune
  • 20 dkg margarina usoara
  • 15 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un varf de cutit de sare
  • Coaja unei portocale razuita
  • O lingurita de praf de ghimbir
  • 4 oua
  • 23 dkg faina
  • 2
  • 5 lingurite de praf de copt
  • 8 dkg fulgi de cocos
  • Pentru udat:
  • 1 dl suc de portocale
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2-3 linguri de lichior de portocale
  • Pentru ornare:
  • Fructe zaharisite

Mod de preparare

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de stea (daca nu avem o astfel de forma si cea rotunda este buna, vom taia ulterior aluatul in forma de stea). Prei-ncalzim cuptorul la 180 de grade C. Frecam untul si incorporam pe rand zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala razuita, praful de ghimbir, ouale si sarea. Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam la amestec. Apoi adaugam coaja de lamaie zaharisita, si cea de portocala, caisele deshidratate si ciresele zaharisite, alunele si fulgii de cocos. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem o ora, la sfarsit, il mai lasam 5 minute in forma dupa care il rasturnam pe un gratar. Il lasam sa se raceasca complet. Pentru glazura frecam zaharul praf cu lichiorul si 3 linguri de apa. Cu aceasta masa groasa acoperim tortul si decoram cu fructele zaharisite si il lasam sa se usuce.
Alte retete recomandate

Rulada

Cornulete

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide