Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de st
Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de stea (daca nu avem o astfel de forma si cea rotunda este buna, vom taia ulterior aluatul in forma de stea). Prei-ncalzim cuptorul la 180 de grade C. Frecam untul si incorporam pe rand zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala razuita, praful de ghimbir, ouale si sarea. Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam la amestec. Apoi adaugam coaja de lamaie zaharisita, si cea de portocala, caisele deshidratate si ciresele zaharisite, alunele si fulgii de cocos. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem o ora, la sfarsit, il mai lasam 5 minute in forma dupa care il rasturnam pe un gratar. Il lasam sa se raceasca complet. Pentru glazura frecam zaharul praf cu lichiorul si 3 linguri de apa. Cu aceasta masa groasa acoperim tortul si decoram cu fructele zaharisite si il lasam sa se usuce.
Alte retete recomandate
Rulada
Cornulete
Placinta cu dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii