O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea,apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul.Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca 20 minute ,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua discuri egale,pe orizontala.
2 Se aseaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul,se aseza pe marginea formei,bucati de rulouri de napolitana,apoi mixam frisca pana se intareste adaugam piureul de castane,oprind 5 linguri pentru decor,apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie,oprind jumate din cantitate in ibric.Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma,asezam usor deasupra si cealalta parte de blat,presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.Decoram cu castane prajite,curatate de coaja.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii