Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Numai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • pentru crema:
  • 1 pachet piure de Castane
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri Esenta de rom
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1-2 linguri rom
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru Smantana de frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • optional:cacao

Mod de preparare

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet. Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata. Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!! folositi rom- bautura alcoolica, in loc de esenta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce