Prajitura cu piscoturi in blat

O prajitura foarte gustoasa, cu cateva ingrediente.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piscoturi in blat

Ingrediente

  • blat
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • 5 lg zahăr
  • 5 lg făină
  • 5 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 10 -12 pișcoturi
  • 1 vrf. cuțit bicarbonat
  • cremă
  • 600 gr iaurt
  • 100 gr brânză de vaci
  • 1oo gr ciocolată albă
  • 5 gr gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • în plus
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 gr biscuiți simpli

Mod de preparare

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat împreună cu un praf de sare. Se mixează până devin albe și dense, apoi se adaugă zahărul treptat, și se mixează până se obține o bezea lucioasă, fermă. Se adaugă gălbenușurile, se încorporează în bezea. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, cacaoa. La final se adaugă și uleiul, astfel că va reieși o compoziție moale pe care o vom turna deasupra pișcoturilor. Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, se lasă la 160 grade, timp de 25-20 minute.

Se scoate și se lasă la răcit în tavă.

Separat, se hidratează gelatina în restul de suc de la conservă. Ciocolata albă se rupe bucăți și se topește pe baie de aburi. Atenție: nu o topiți pe foc direct sau la cuptorul cu microunde, există riscul să se ardă.

Iaurtul se mixează cu brânza de vaci. Se adaugă și ciocolata ușor temperată.

Gelatina se încălzește ușor, cât să se topească granulele, apoi se adaugă în compoziția de iaurt și se omogenizează totul. Se adaugă și mandarinele în cremă.

Peste blatul răcit, se toarnă crema, se nivelează frumos, se așază deasupra un strat de biscuiți simpli și se dă la rece totul pentru o oră minim.

Ciocolata neagră se topește împreună cu laptele dulce.

Se scoate prăjitura de la rece, apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se dă din nou la rece până în momentul servirii.

Se ornează cu fulgi sau bombonele colorate.

Recomand să se lase până a doua zi la rece, blatul va absorbi din umiditatea cremei, iar glazura va frăgezi biscuiții. Va ieși extrem de cremoasă și fragedă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cum se face sucul de rosii picant
Bucataras.RO

Cum se face sucul de rosii picant

 Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii picant
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide