Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic este o reteta de prajitura de casa ce se prepara incredibil de usor si are niste arome minunate.
Jumatate din cantitatea de capsuni, 200g, am folosit pentru a inmuia piscoturile. Le-am spalat, curatat, uscat, presarat cu zahar si lasat peste noapte intr-o farfurie adanca. Dimineata, farfuria plina de suc ;-) Am zdrobit capsunile si am avut un fel de piure zemos-pe care l-am incalzit la microunde pana cand a fost cald, nu fierbinte!- prin care am trecut fiecare piscot si l-am asezat frumos intr-o tava de chec acoperita cu folie alimentara.
Bati frisca lichida cu 50g din zaharul pudra, esenta de fistic-eu nu am avut, deci nu am pus. Adaugi treptat si cate o lingura de mascarpone si amesteci pana se termina.
Fisticul crud l-am tras un pic intr-o tigaie fara grasime, ca sa scap de pielita, l-am curatat, apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am macinat 50g de fistic crud in masina de macinat zahar si le-am adaugat in crema de frisca si mascarpone.
Fisticul l-am macinat cu celelalte 50g de zahar, dar am pus si cateva boabe intregi in crema.
Am pus si cele doua picaturi de colorant gel verde.
Cele 200g de capsune spalate, curatate si uscate se taie marunt si se incorporeaza in crema de fistic. Cred ca au fost mai putine....huh...
Prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic.
Cand gelatina e gata, deci e lichida, o turnam in fir subtire in crema si amestecam continuu.
Dam crema la rece sa se intareasca putin, 10-12 minute, apoi o punem peste primul strat de piscoturi. Peste crema asezam al doilea rand de piscoturi trecute prin pireul de capsuni, iar deasupra faramitam cateva piscoturi uscate si presaram cateva jumatati de fistic crud.
Dam la frigider pentru minim trei ore.
Scoatem cu mare grija prajitura din tava cu ajutorul foliei, apoi tot cu mare grija dam folia deoparte si asezam prajitura pe un platou.
Ultima capsuna care mi-a mai ramas, am taiat-o felii si am ornat prajitura.
Feliem si servim!
Servim prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic oricand ne e pofta de ceva dulce.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii