Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam p
Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam pudra de cacao si faina amestecata cu praful de copt.
Din aceasta compozitie facem un aluat. impartim aluatul in doua si intindem cate-o foaie de 30x25 cm din fiecare. Pe o tava acoperita cu hartie pentru copt le coacem la cuptor pana capata o culoare deschisa. Perioada de coacere intr-un cuptor cu convectie de aer cald, la o temperatura de 180 C, este de 15 minute.
Acum pregatim umplutura. Fierbem la o temperatura mica laptele amestecat cu faina si cu interiorul pastaii de vanilie, pana se leaga compozitia – amestecul trebuie fiert pana se ingroasa, iar gustul de faina dispare. Se lasa apoi la racit – se poate pune chiar si in frigider.
Frecam bine untul si zaharul si amestecam cu compozitia fainoasa racita. Se poate adauga rom dupa gust.
Intr-un vas amestecam laptele cu putin rom si cu sucul de visine, amestec in care vom inmuia piscoturile.
Una dintre foi se unge cu jumatate din crema, apoi se inmoaie pe rand piscoturile in amestecul de lapte, rom si suc de visine, dupa care le asezam pe foaia unsa cu crema. Urmeaza din nou un strat de crema peste care asezam cealalta foaie cu miere.
Topim ciocolata. Turnam ciocolata deasupra prajiturii, apoi, prajitura se pune in frigider pentru o zi.
Atentie! Doar a doua zi sa feliem prajitura, deoarece doar atunci se vor inmuia foile cu miere.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitCe faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...
Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuitiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii