Prajitura cu pesmet si capsuni

Pentru retete dietetice! Gustul neutru al blatului din pesmet este aromat de delicioasele capsuni!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pesmet si capsuni

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 3 oua
  • 3 linguri de pesmet alb
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 300 g capsuni coapte
  • 2 cani de zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • decor:
  • cateva capsuni mai mici
  • sirop de capsuni
  • praf de jeleu

Mod de preparare

Se pregatesc blaturile, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si galbenusurile frecate un pic cu uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Se coace fiecare blat, in forma unsa cu unt, cca. 20 minute la foc potrivit. Se scot din forma si se lasa la racit. Capsunile se fierb cu apa si zaharul, cca. 5 minute. Se strecoara siropul de fructe si se imparte in doua. Intr-o parte se fierbe grisul, cca. 8 minute, amestecand continuu, iar cealalta parte se pastreaza pentru jeleu. Se lasa deoparte grisul fiert, cam 4-5 minute, apoi se freaca cu mixerul si se incorporeaza margarina sau untul (cate un cub mic) pana ce crema isi dubleaza volumul. Se unge primul blat cu crema, apoi se asaza in tava in care l-am copt, se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor, apoi se lasa 30 de minute la frigider. Se scoate prajitura de la rece si se decoreaza cu capsunile pastrate, peste care turnam jeleul facut din sirop si praful de jeleu, preparat dupa instructiunile de pe plicul de jeleu. Se mai lasa 20 de minute la rece si se poate taia in patrate potrivit de mari. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce