Prajitura cu pere, super aromata

1. Aluatul Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie. Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pere, super aromata

Ingrediente

  • Aluat: 320 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1/4 coaja lamaie
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 1 kg pere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g martipan
  • 200 g smantana acrisoara
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Aluatul

Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie.

Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe peretele vasului.

Se formeaza o bila,si se da la frigider, pana pregatiti crema si perele.

2. Umplutura

Perele se curata, se taie pe jumatate,se scoate casuta cu samburi.

Le stropim cu zeama de lamaie, pentru a pastra o culoare frumoasa.

Punem zaharul valilat peste si amestecam.

3. Crema

Punem branza, martipanul taiat cubulete, smantana, zaharul si galbenusul intr-un vas si mixam(cel mai indicat e mixerul stick) pana devine un amestec omogen.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem cu sucuitorul.(Acum ar fi timpul sa incalzim cuptorul la 200 g.C)

Apoi marcam marimea tavii/formei. Eu am folosit rotunda.tava se poate unge si tapeta sau folositi hirtie de copt.

Am taiat niste bucatele de aluat,ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros in unele locuri. L-am lipit bine de pereti, apoi am taiat/nivelat putin marginea prajiturii.

Am pus perele.

Turnam crema peste pere si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 200g-timp de 35-40 minute (ca sa nu arunc aluatul taiat de pe margina,am facut o floricica).

Cand e coapta,o scoatem si o lasam vreo 10 minute in forma/tava.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu pere, super aromata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Pizza in forme de briose
Bucataras.RO

Pizza in forme de briose

O gustarica perfecta pentru copii mofturosi carora nu le place pizza din privinta blatului ;) Aceste briose sunt usor de luat...

Pizza in forme de briose
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide