Prajitura cu pere si visine este o prajitura gustoasa, usor de facut, cu un gust intens de fructe, care se poate servi alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aburinda.
Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita (avem grija sa nu il ardem) il intindem pe peretii laterali un pic.
Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul (semintele).
Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine.
Untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale pe rand,amestecand dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt,cacao si scortisoara. Cernem compozitia peste crema de unt, punem laptele si omogenizam cu o lingura sau paleta.
Turnam compozitia peste pere si nivelam. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata rasturnam pe un platou (nu lasam sa se raceasca in cratita).
Pentru prajitura cu pere si visine putem folosi visine facute dulceata din camara Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii