Prajitura cu pere si nuci

Prajitura cu pere si nuci este un dulce simplu si rapid de pregatit in zilele de toamna. Aceasta prajitura pufoasa poate fi servita ca si gustare dulce langa ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu pere si nuci

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar brun
  • 200 g faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 oua
  • 75 g nuci tocate
  • 2 pere
  • zahar pudra pentru topping

Mod de preparare

Profitati din plin de pere si nuci in sezonul de toamna si gatiti aceasta prajitura care este absolut minunata.

Aceasta prajitura are un gust subtil datorita scortisoarei, iar nucile adauga o textura frumoasa care se completeaza foarte bine cu perele. Poate fi servita atat calda cat si rece.

Preincalziti cuptorul la 180° C. Ungeti si tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de aproximativ 18 cm.

Intr-un castron se cerne faina impreuna cu scortisoara.

Separat se bnate untul impreuna cu zaharul cu ajutorul unui tel de mana sau mixer electric, apoi se adauga treptat ouale batute intr-un alt castron si amestecul de faina putin cate putin. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase. Adaugati nucile tocate si amestecati bine.

Turnati compozitia obtinuta in forma pregatita. Pe partea de sus aranjati felii de pere.

Dati la cuptor si lasati timp de 45-50 minute, sau pana cand un bat introdus in mijlocul prajiturii iese curat.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca pentru cateva minute, apoi se scoate din tava si se portioneaza in forma dorita.

Dupa preferinte se poate presara pe deasupra zahar pudra.

Incearca si aceasta reteta de prajitura cu pere: http://www.bucatarulpriceput.ro/prajitura-cu-pere.html


Serviti prajitura cu pere si nuci ca atare sau cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia