Toamna in farfurie!
Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie, pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pudra de roscove. Se omogenizeaza bine si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, pana se topeste.
Se asaza primul disc de blat, in forma in care am copt blatul, deasupra lui se toarna jumatate din frisca cu pudra de roscove, se acopera cu urmatorul disc din blat, se toarna restul de frisca si deasupra asezam cu mana, presand usor, al 3 lea disc si dam la rece pana pregatim para.
Para spalata se feliaza subtire,din partea de sus in jos, fara a ajunge a despride feliile. Intr-un ibric punem la fiert sirop de trandafir, mai concentrat, apoi cand da in clocot, scufundam para feliata si o lasam 5 minute sa fiarba domol. O scoatem usor cu o spumiera, si o asezam deasupra prajiturii, rasfirand usor feliile, ca pe un evantai si mai lasam la rece, cel putin o ora inante de a o felia.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaPentru ca le-am facut cu un scop anume, adica sa le daruiesc, le-am numit magice. ''Prietenii Domeniului Cantacuzino...
Desert fursecuri Magice de Craciun
Comentarii