Toamna in farfurie!
Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie, pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pudra de roscove. Se omogenizeaza bine si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, pana se topeste.
Se asaza primul disc de blat, in forma in care am copt blatul, deasupra lui se toarna jumatate din frisca cu pudra de roscove, se acopera cu urmatorul disc din blat, se toarna restul de frisca si deasupra asezam cu mana, presand usor, al 3 lea disc si dam la rece pana pregatim para.
Para spalata se feliaza subtire,din partea de sus in jos, fara a ajunge a despride feliile. Intr-un ibric punem la fiert sirop de trandafir, mai concentrat, apoi cand da in clocot, scufundam para feliata si o lasam 5 minute sa fiarba domol. O scoatem usor cu o spumiera, si o asezam deasupra prajiturii, rasfirand usor feliile, ca pe un evantai si mai lasam la rece, cel putin o ora inante de a o felia.
Pofta buna!
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorSupa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...
Supa de pui cu galusteLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu mac• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•
Ardei umpluti cu orez si legumeSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine
Comentarii