Prajitura cu pere

1. Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul de la robot si l-am lasat sa-si faca treaba(robotul). Aluatul a iesit foarte fin si usor de lucrat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pere

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • o lingurita(8 g ) cu praf de copt
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • Pt umplutura: 1 doza mare de compot de pere
  • 1 budinca vanilie
  • 400 ml zeama din compotul de pere
  • Pentru ultimul strat:3 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar(am folosit zahar pudra)
  • 200 g smantana(groasa
  • nu lichida)
  • eventual putin quark(nu am avut)

Mod de preparare

1. Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul de la robot si l-am lasat sa-si faca treaba(robotul). Aluatul a iesit foarte fin si usor de lucrat.

2. Budinca se prepara cu zeama din compot in loc de lapte. Perele se taie felii.

3. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava cu hartie pentru copt. Deasupra se pun perele. Peste pere se pune budinca asa calda

4. Se da la cuptor la temperatura de 175°C,pentru aproximativ 35 minute.

5. Pregatim crema pt ultimul strat.

Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si se adauga la compozitia de albusuri, dupa care adaugam si smantana. Eu am pus si putina scortisoara.

6. Dupa cele apr. 35 minute, scoatem prajitura din cuptor si turnam deasupra compozitia de oua. Se mai coace inca 35 minute (asa spune reteta).La mine dupa vreo 20 de minute era deja maronie, asa ca am scos-o.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu pere a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Chec cu pere si zahar caramel,

Tort de pere ,

Clafoutis cu pere (desert)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Alba ca Zapada

Spune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...

Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide