Prajitura cu orez si portocale

Prajitura cu orez si portocale este o prajitura usoara, delicioasa si care se face repede si va fi apreciata si de cei mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu orez si portocale

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 1 litru de lapte
  • 200 g orez
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml lichior de portocale
  • noi am inlocuit cu suc de portocale amestecat cu 3 linguri de tuica
  • 40 g stafide
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc impreuna cu coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie si zaharul. Cand acesta incepe sa fiarba adaugati orezul. Acesta se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute (asta in functie de felul de orez pe care-l folositi). Cand orezul a absorbit tot laptele si a capatat o consistenta cremosa, luati de pe foc si lasati la racit.
Intr-un vas separat, amestecati galbenusurile cu lichiorul de portocala, pana se omogenizeaza foarte bine. Separat, bateti albusurile la mixer, pana cand acestea devin spuma.
Cand orezul s-a racit, adaugati peste acesta galbenusurile batute, stafidele si coaja rasa de portocala, iar la final, veti incorpora albusurile spuma, avand grija ca amestecul final sa nu isi piarda compozitia pufoasa.
Intr-o tava rotunda sau vas de yena rotund puneti hartie de copt, unde turnati aceasta compozitie, o puneti la cuptor la 180 de grade aproximativ 1 ora. De preferat sa mai verificati din cand in cand cu un betisor starea prajiturii.
Cand este gata, se scoate, se presara zahar pudra, se lasa la racit si se portioneaza.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Prajitura cu orez si portocale se serveste calda sau rece.
Peste prajitura se poate pune coaja rasa de portocala, suc de portocale, zahar pudra sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia